Ιταλία! Λίμνη Garda!

    Ήταν μέσα Μάϊου όταν ψάχναμε για τις καλοκαιρινές διακοπές όταν μου πρότεινε ο Γιώργος να πάμε στην Garda της Ιταλίας. Ούτε ήξερα για την λίμνη οπότε αρχίζω να ψάχνω πληροφορίες και κυρίως να ψάχνω δραστηριότητες για παιδιά. Μετά ,λοιπόν, το ψάξιμο, κλείσαμε τα εισιτήρια με συνοπτικές διαδικασίες. 
    Ήρθε η μέρα που θα φεύγαμε για τις διακοπές μας. Ήδη ξεκινούσαμε λίγο κουρασμένοι μιας και ο μεγάλος μας γιος δεν κοιμόταν από την ανυπομονησία του το βράδυ και το αεροπλάνο έφευγε νωρίς το πρωί. Ακόμη και έτσι, όμως, η διάθεσή μας ήταν πολύ καλή. Επιβιβαζόμαστε στο αεροπλάνο και μετά από δύο ώρες και κάτι φτάνουμε Ιταλία, Μπέργκαμο. Ο ενθουσιασμός όλων  μας είναι μεγάλος για το τί θα επακολουθήσει! Νοικιάζουμε το αμάξι μας για τις επόμενες μέρες και ξεκινάμε!


    Πρώτη στάση για safari! Ναι! Safari στην βόρεια Ιταλία! Ήταν κάτι που δεν το είχα ξανά ακούσει ή δει μέχρι τότε και πραγματικά με εντυπωσίασε πολύ! Πρόκειται για μία τεράστια έκταση που άγρια ζώα κυκλοφορούσαν ελεύθερα και εμείς μπήκαμε με το αυτοκίνητο και προχωρούσαμε αναμέσά τους! Τα ζώα που είδαμε τα έχουμε ξανά δει σε ζωολογικό κήπο, αλλά η αίσθηση ότι είναι ελεύθερα μας έκανε να τα δούμε με διαφορετική ματιά. Τα κοιτούσαμε εκστασιασμένοι! Μέσα στο αυτοκίνητο μιλούσαμε χαμηλόφωνα λες και θα μας άκουγαν και θα τα ταράζαμε! Η σκέψη ότι είναι ελεύθερα μας δημιούργησε την ανάγκη να κινούμαστε αθόρυβα από φόβο ή σεβασμό που εισερχόμαστε στο χώρο τους! Εξάλλου όταν βλέπεις ένα λιοντάρι να ξαπλώνει λίγα μέτρα από σένα το μόνο που δεν θέλεις είναι να το ταράξεις!

   

    Σειρά έχει το υπερθέαμα για παιδιά, η Gardaland! Πρόκειται για ένα ψυχαγωγικό πάρκο για παιδιά (και ενήλικες) όπου μία μέρα εκεί δεν μας έφτασε, αν αναλογιστεί κανείς ότι πήγαμε την ώρα που άνοιξε! Τι τραινάκια, αεροπλανάκια, παιχνίδια όλων των ειδών και για όλες τις ηλικίες! Μπορεί τέτοια μέρη να απευθύνονται κυρίως σε παιδιά, αλλά και οι μεγάλοι εκεί το διασκεδάζουν με την καρδιά τους και ξανά γίνονται και οι ίδιοι παιδιά!


                  

    Όποιος πάει καλοκαίρι στην Gardaland, δεν γίνεται να μην επισκεφτεί και την Lego waterland! Ένας κόσμος μόνο από lego! Όλα τα σημαντικά και γνωστά αξιοθέατα της Ιταλίας είναι φτιαγμένα από lego σε πολύ μεγάλες διαστάσεις.


                                                   
    Στο τέλος αυτής της διαδρομής βρήκαμε τις πισίνες! Τις πισίνες με lego! Τι άλλο να ζητήσει ένα παιδί το καλοκαίρι; Πισίνες και lego σε τρομερό συνδυασμό! Κανείς να μην θέλει να φύγει και ο ήλιος να μας έχει κάψει!


  Δεν μπορούσαμε να παραλείψουμε να κάνουμε μία βόλτα στην λίμνη. Δεν μου θύμιζε καθόλου τις λίμνες που είχα δει μέχρι τότε! Αρχικά, με εντυπωσίασε η έκταση που έχει καθώς και το χρώμα της που είναι γαλάζιο! Πιο πολύ θύμισε θάλασσα παρά λίμνη. Όταν συναντήσαμε και την πλάζ με τις ξαπλώστρες που κάνουν οι άνθρωποι μπάνιο, νιώσαμε λίγο... μπερδεμένοι! Είμαστε τελικά σε λίμνη ή θάλασσα; Ειδικά η εικόνα ενός παιδιού που κολυμπούσε δίπλα σε μια πάπια με τα μικρά της είναι από τις πιο χαρακτηριστικές που μου έχουν μείνει στην μνήμη για το τί είναι η λίμνη Garda!


 Τελικά, όσο πιο πολύ ταξιδεύουμε με τα παιδιά μας και γνωρίζουμε νέα μέρη, τόσο πιο πολύ γνωριζόμαστε και μεταξύ μας και δημιουργούμε ξεχωριστές αναμνήσεις, μαζί!


Μαρία

Σχόλια